• +385 91 7552 988

Preporuka za odabir USB sticka

usbPrilikom kupnje USB-a obično se ne pridodaje puno pažnje specifikacijama te ostalim karakteristikama, već samo na njegovoj memoriji. U 'moru' USB-a različitih proizvođača teško je odabrati baš onaj 'pravi'. Stoga vam donosimo par zlatnih savjeta na što treba obratiti pozornost prilikom kupovine, te vjerujemo da ćete odabrati onoga baš po vašoj mjeri.

 

 

 

 

Slične specifikacije mogu zavarati. Kada ugledamo dva uređaja istih oznaka (npr. 2.0,  64GB), istog proizvođača a potpuno različitih cijena, često se upitamo u čemu je razlika? Odgovor leži u kvaliteti njegovih komponenti koje određuju brzinu rada:  'flesh drive' komponente i USB port-a.

Ako uzememo za primjer USB 3.0 koji je puno brži od USB 2.0., važno je uzeti u obzir port na vašem računalu. Ako je vaš port na računalu 2.0 a kupili ste USB 3.0, prijenos podataka će se realizirati na brzini 2.0. Također, na brzinu rada utječe i vrsta fash memorije te kontroleri ugrađeni u USB. Kvalitetniji su oni koji koriste napredne kontrolere i kvalitetne memorije najčešće one iz SSD diskova, dok drugi pak koriste jeftinije komponente.

Često čujemo kako je manji i tanji USB je kvalitetniji. No, istina je da manji i tanji USB ne znače i veću kvalitetu. Manji USB nam može biti praktičniji, no jednom kada postanu premali teško je smjestiti sve kvalitetne komponente u sam uređaj jer one zahtjevaju određeni fizički prostor. Stoga, ako želite samo praktičan uređaj kojeg ćete moći spremiti kamo zaželite, u tom slučaju možete odabrati manji i tanji USB, no ako želite kvalitetu ipak ćete morati ostaviti ponešto više mjesta.

Glede vijeka trajanja USB-a, oni u prosjeku traju od 3000-5000 prijenosa što je otprilike 4 godine korištenja ako ga koristite dva put dnevno. Stoga, bilo bi dobro nakon 4 godine te datoteke pohraniti na drugi uređaj- za svaki slučaj.

A što je sa Micro USB-om? Micro USB portovi su najpopularniji kod korisnika android uređaja s obzirom da mogu prenositi podatke i s mobilnog telefona. Prije same kupovine potrebno je provjeriti da li vaš smartphone podržava USB OTG- standard koji omogućuje da vaš android čita eksterni flesh drive.  Tu informaciju možete lako provjeriti na stranicama proizvođača ili putem google (ili nekog drugog)  pretraživača. Ukoliko ga vaš uređaj podržava, to može biti odličan način za dodatni prostor pohrane podataka.

Naša preporuka je: Čvrst i siguran USB je uvijek najbolja opcija, stoga neki puta je ipak poželjno izvojiti koju kunu više.

img 014

eRačun – Gath ERP
Slanje eRačuna iz GATH ERPa je krajnje jednostavno!

Iteh Sistemi - Kontakt

Iteh Sistemi - Izrada web stranica
Hreljin Bakar, Croatia 51226
Phone: +385917552988

Kategorije

 • Izrada web stranica

 • Izrada web trgovina

 • Servis i održavanje računala

 • Program za vođenje poslovanja

 • eAutoškola Aplikacija

 • Web Hosting

 • Seo Optimizacija

Aplikacije & Programi

 • Aplikacija za vođenje poslovanja

 • Web Shop sustav

 • eNekretnine

 • eAutoskole

Top