• +385 91 7552 988

KAKO SE BRŽE I JEDNOSTAVNIJE SLUŽITI GOOGLE CHROME-om?

ZA FEJS OBJAVA

Google Chrome je uz Mozillu Firefox jedan od najzastupljenijih pretraživača. Iako se koristimo njime na svakodnevnoj bazi i mislimo da znamo sve o njemu, ipak postoji nekoliko trikova i prečaca za koje najvjerojatnije niste znali.

 

 

 PIN TAB

„Pin tab“ je jedan od skrivenih opcija Chrome-a, a omogućuje vam da vidite samo ikonu otvorene web stranice. To znači da možete sakriti naslov kartice kako bi kartice bile vidljive na manje prostora. Vjerojanto ste se susreli sa oznakom 'strelice' kada otvorite veliki broj kartica. Zato, opcija Pin tab omogućuje da jasno pregledavate sve ikone kartica za redom kako biste jasno vidjeli sve otvorene kartice. Desnom tipkom miša kliknite na karticu i vidjet ćete opciju 'Pin tab' kako biste ju aktivirali.

Još jedna od zanimljivih opcjia Chrome-a je da možete koristiti prečac za Početnu stranicu. Kako biste brže i lakše pristupili svojoj početnoj stranici, u gornjem desnom kutu odaberite ikonu 'ključa' te pod opcijom 'Postavke' odaberte 'Prikažite početnu stranicu na alatnoj traci'. Na taj način će se vaša početna stranica prikazati na alatnoj traci u obliku prečaca. Ako ne preferirate takvu vrstu prečaca, do istoga možete doći pomoću tipki 'Alt-Home'.

Google Chrome nudi brojne besplatne ekstenzije i značajke a jedna od njih je i prečac za brz dostup omiljenim web stranicama. Kako biste brže pristupili vašoj omiljenoj web stranici, kliknite na ikonu ' ključa' te pod opcijom 'alati' kliknite na 'Izrada prečaca aplikacije'. Postoji još jedna mogućnost za stvaranje prečaca web mjesta na radnoj površini sustava Windows. Kliknite na višenamjenski okvir te zatim povucite i ispustite URL na radnu površinu.

OMNIBOX

Jeste li znali da možete računati putem google Chrome-a? Omnibox je URL adresna traka prisutna na stranici Chrome. Možete upotrijebiti višenamjenski okvir za matematičke izračune. Ne morate otvarati kalkulator dok radite na Chromeu- samo upišite željenu jednadžbu u višenamjenskom okviru te će vam se prikazati odgovor (rješenje) ispod njega

Google Chrome je omogućio da možete detektirati zaražene strance u Upravitelju zadacima ili Task menadžeru. Možemo slobodno reći da je to vrlo korisna opcija dostupna u vašem pregledniku. Ona prikazuje prostor zauzet karticama koje ste otvorili. Vjerojatno ste primjetili da kada otvorite veliki broj kartica da vaše računalo radi veoma sporo. Taj se problem pojavljuje kada web lokacija uzrokuje neki problem. Stoga, pomoću tipke Shift + escape možete pristupiti 'Upravitelju zadacima' te otkloniti stranice koje usporavaju rad.

Korištenje startup opcije je također jedna od prečaca Chrome-a. Možete otvoriti posljednje lijeve i odabrane web stranice u Chromeu. Uđite u 'Postavke', a zatim opciju "Po pokretanju" gdje ćete aktivirati "otvaranje početne stranice" ili "otvori sljedeću stranicu". Prva opcija omogućuje otvaranje početne stranice pri pokretanju dok druga opcija omogućuje odabir web stranica koje želite otvoriti pri pokretanju. Pomoću ovih možete si olakšati pristup web mjestima.

Pomoću prečaca Chrome-a možete brže navigirati stranicama. Pomoću tipki prečaca možete se kretati od jedne kartice na drugu. Pritiskom na Ctrl i karticu možete kretati od jedne kartice na drugu karticu. Možete pritisnuti Ctrl + 1 za navigaciju do 1. kartice, Pritisnite Ctrl + 2 za kretanje do druge kartice. Ovaj postupak možete kopirati kako biste se kretali do onoliko kartica koje ste otvorili. Možete se kretati do posljednje otvorene kartice pritiskom na Ctrl + 9.

 CLOUD PRINT

Povežite svoj pisač sa Google cloud print te omogućuje ispis dokumenata ili datoteka kad god to želite! U postavkama možete organizirati Googleov tisak u oblaku. Svoj pisač možete povezati na način da kliknete pod Postavkama na "Pod kapuljačom" ili „Under the hood“> Google Cloud Print. Na taj način će se pisač povezati s Chromeom. Chrome također podržava bežične pisače.

 

Tajni način rada je još jedan od 'tajnih' mogućnost Chrome-a. Kada uključite tajni način rada, Chrome ne sprema povijest preglednika i preuzete stavke. Tu opciju možete aktivirati u odjeljku Postavke> novi anonimni prozor ili Postavke> desni klik na otvorenu vezu u anonimnom prozoru. Na taj način, možete obaviti privatno pregledavanje.

Kao zadnju od važnijih prečaca možemo navesti uporabu automatskog popunjavanja koja sprječava ponovni unos podataka. Možete ispuniti sve svoje podatke u automatskom popunjavanju tako da ne morate ponovno unijeti svoje podatke. Pojedinosti uključuju adresu, telefonski broj, ime itd. Da biste aktivirali ovu opciju, kliknite postavke> Opcije. Kliknite Osobne stvari i odaberite "Automatsko popunjavanje".

Ovo su samo neki od Chrome-ovih trikova i tajni koji vam mogu olakšati surfanje Internetom. Vrlo se brzo usvajaju i kada se jednom na njih naviknete, teško ćete se vratiti starim načinom surfanja!

img 014

eRačun – Gath ERP
Slanje eRačuna iz GATH ERPa je krajnje jednostavno!

Iteh Sistemi - Kontakt

Iteh Sistemi - Izrada web stranica
Hreljin Bakar, Croatia 51226
Phone: +385917552988

Kategorije

 • Izrada web stranica

 • Izrada web trgovina

 • Servis i održavanje računala

 • Program za vođenje poslovanja

 • eAutoškola Aplikacija

 • Web Hosting

 • Seo Optimizacija

Aplikacije & Programi

 • Aplikacija za vođenje poslovanja

 • Web Shop sustav

 • eNekretnine

 • eAutoskole

Top